Jelenetek egy ország vezetésének életéből

Kabinet

Kabinet

Helikopterezés

2016. október 09. - Történetíró
Az eheti kormányülésen a miniszterelnök némiképp ingerült, mert ugyan hétvégén megvívott egy csatát, saját véleménye szerint győztesen, de a kabinetfőnöke már megint nem bírt magával.
tonika_es_a_helikopter_20161019.png

- Tónikám! Nem lehetne, hogy legalább egy hétig ne legyél hülye? - kezdi a heti kormányülést a miniszterelnök. - Nézd meg a Janit, egyszer lézerblokkolózott, lebukott, még elnézést is kért, azóta jobban figyel, és titokban épít vadászkastélyt a megyéjében. Vagy itt van a Peti, már neki is van annyi esze, hogy mielőtt kihajigálja az öltönyét az utcára, előtte legalább a címkét kitépi belőle. De te nem, semmiből nem tanulsz, minden héten valami ordenáré hülyeséget kell, hogy csinálj. Csak a belvárosi ingatlanos bizniszed megérne pár évet a Csillagban, de abból se tanultál. Helyette a kisjuhászról kell kitalálnunk minden héten a Lokális Újságban valamit, hogy téged kimosdassunk. - ekkora kezdett el az elnök arcába tolulni a vér, hasonlóképpen Tóniéba is, aki érezte, hogy most ezt tényleg elkúrta (olcsó fordulat lenne, ha azt írnánk, hogy nem kicsit...). - Mondd meg hát Tóni, mi a büdöslábú oroszlántalpú retkes arcontaposott kirgiz bölénnyakú retardált csirkefarhátért kellett neked pont ezen a hétvégén helikopterrel lagziba menni? Miért?

Néma csend honolt a hosszú asztalnál. Tömjén Zsolti, a miniszterelnök-helyettese, kicsit zavartan, bárdolatlanul vigyorgott, nem tudta eldönteni ugyanis, hogy mi a megfelelő arckifejezés a jelenlegi szituációhoz, természetesen folyamatosan, nagy erővel bólogatott a főnök minden második szavánál, mert abból még sose volt baj. Sándor, Abszurdisztán fő rendfenntartója egyenes derékkal, és szilárdan, sőt szigorúan ülve nézte a falon lógó portréját valamelyik korábbi államférfiúnak, és nagyon-nagyon koncenrtált, hogy ne gondoljon semmire, mert az még meglátszana az arcán, és esetleg felszólítanák. Ugyanezt tette mellette a földekért felelős Sanyi is, ám neki nem esett nehezére nem gondolni semmire, viszonylag rutinosan végezte ezt a cselekvést. Nemhiába gyakorolja olyan serényen minden nap.
- Tóóóni!!! Kérdeztem valamit!!! - robbant bele a két másodpercnyi csendbe Viktor.
Tóni nagyot nyelt, körbenézett, megtörölte a porcukortól nedves orrcimpáját, kicsit vonaglott, de érezte, hogy sokáig már nem lehet húzni az időt.
- Nos, az egész azért volt, mert délelőtt még a fővárosban kellett mozgósítani az embereket, hogy másnap szavazzanak, és az utcában többekkel is beszéltem, hogy mindenképpen vegyenek részt a szavazáson, de ezzel nagyon elment az idő, viszont valójában az esküvő olyan helyen volt, ahol hagyományosan alacsony a támogatottságunk, és hát ott is sok helyi volt, akiket mozgósítani kellett. - látszott a miniszterelnökön, hogy tetetett nyugalommal figyel kabinetfőnökére - Így, hogy el ne késsek onnan, szükséges, sőt az egyetlen helyes megoldás volt, hogy helikopterrel menjünk a tulajdonképpeni lakossági fórumra.
- Tónika, hát úgy nézek ki, mint egyszeri Józsi bácsi a foci EB szünetében, akinek egy perc alatt a szájába rágjuk, hogy 100 millió piréz fenyeget a határainknál, és a nyugati gonosz hatalmak azokat mind ránk is szabadítják, ha csak nem építünk a határra három halálcsillagot? Az ilyen baromságokkal édes bogárkám Árpi eteti a népet, de attól, hogy itt az a feladatunk, hogy mindenkit hülyének nézzünk, egymást még nem kéne! Tudod mi a te szerencséd?! Az Tónika, hogy téged senki nem vesz komolyan. Sőt, az mindannyiótok szerencséje, hogy egyikőtöket sem vesz komolyan senki. Na jó, talán Janit, Misit, meg Sanyit néha igen, de rajtuk kívül az egész bagázst kiröhögik, mert ha nem így lenne, már rég megbuktunk volna, mert azt gondolnák, hogy felelős emberek ülnek felelős pozícióban. De hála az égnek és a tengernyi előrelátásomnak, mindenki tudja, hogy én döntök, és engem komolyan vesznek. Ha baj van, jövök, és rendet csinálok, ti meg elhomokozhattok, helikopterezhettek, vadászgathattok vagy amit akartok. És amíg nem ugrál egyikőtök sem, addig rend is marad. Na most Tónika, te szépen két hétig nem kerülsz a nyilvánosság elé, addig mindenki az egészet elfelejti. Én megyek, este rendezünk valami kis álterrortámadást a városban, hogy azt lehessen mutogatni a tévében. Árpival találj ki egy sztorit, hogy hogyan kell harcolnunk a következő hónapokban a pirézek ellen, és ez a kis úri huncutságod is el lesz sikálva. Van kérdés?
Agrár Sanyi kicsit félve jelentkezik, de látszik, hogy valamit nagyon akar, mert már vörösödik a feje.
- Mondjad Sanyi.
- Bocsánat, elnézést, akkor végeztünk? Akkor én kimehetek pisilni?

A bejegyzés trackback címe:

https://akabinet.blog.hu/api/trackback/id/tr5211782683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chayenne 2016.10.09. 16:29:26

Ez a Tóni egy balfasz. Már amikor nem keresztapa. De!
Ne legyünk igazságtalanok: Békesi László is helikopterrel járt akkori szeretőjéhez Csehák Judithoz. És akkor ez csak egy eset......ami a lényeg: egy helikopteres út - ami legyen 1 óra hosszú, olyan 40-50 ezer ft táján megáll, csak annyit kell mondani a pilótának, hogy most nem várost nézünk, hanem irány mucsaröcsöge. Oszt ennyi. Bárki megteheti kb 50 rugóból, hogy Miskolcra helikopterrel megy Budapestről. Ennyi, és lehet tovább szájtépni az amúgy tényleg balfasz Tónin!

Kiss Árpád 2 2016.10.09. 16:55:19

Ha valaki lekvaros kenyerrel zabalja a koscher sonkat addig amig az altala vezetett nep felenek havonta ketszer tellik husra, addig szerintem nincs mirol beszelni...

pioneer2016 2016.10.09. 17:08:20

Én azon drukkolok, hogy az Olimpia rendezési jogát ne mi nyerjük. Akkor ebből a buliból nem tudják szétlopni az országot.

ostvan1 2016.10.09. 17:17:50

@Chayenne: "ami legyen 1 óra hosszú, olyan 40-50 ezer ft táján megáll"
Nem áll meg. Az olcsóbb helikopterezés piaci ára 180.000 Ft/óra. A nagyobb gépek üzemórája - természetesen - több. Sokkal több.

BiG74 Bodri 2016.10.09. 17:33:55

@Chayenne:
50 rugóért neked kell tekerni a rotorlapátokat.

Netuddki. 2016.10.09. 17:52:27

@Chayenne: Nem az a gond, hogy helikopterezett. Mégcsak nem is a farkával tette, bár amennyi esze van...
A gond az, hogy hazudott. Csípőből, megszokásból. Na most akkor hogy is volt azzal az állítólagos 10 milkás kenőpénzzel?

Netuddki. 2016.10.09. 17:55:33

@pioneer2016: Sajnos a zolimpia pályázatra is már elbasztak több milliárdot, miközben tudják Budapestnek esélye sincs elnyerni a rendezés jogát. De mertek nagyot lopni ezzel a bizniccel is.

HaCS 2016.10.09. 17:59:09

@Chayenne:

Nem tudom. Nekem úgy rémlik pár éve még "bankárkormány", meg utcai hőbörgés kerekedett egy bizonyos Kóka nevű svindler hasonló akciójából.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2016.10.09. 18:06:29

Szegény fideszes csőcselék, egyre gyorsabban száguldanak a végső győzelem felé. Ilyen tempóban a felcsúti diktátor a nemzeti bünöző bandájával már 2018-ra eljut oda, amihez az internacionalista kommunizmusnak 70 év kellett: a totális egyszemélyi diktatúra után a totális gazdasági és politikai összeomláshoz.

Azért azon évekig fog majd az ember röhögni, amikor ezek a falusi tehéntrágyából naccságos (ál)úrnak kikaparózott orbánok, helikoptertónik, gázszerelők ott fognak ülni a vádlottak padján és majd azzal fognak védekezni, hogy ők parasztgyerekek, nem tudhatták mi számít bünözésnek. Meg hát a Viktor mondta hogy ezt kell csinálni, hát akkor azt kell csinálni. Különben visszajönnek a kommunisták. 2018-ban. Vagy 2022-ben.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2016.10.09. 18:08:59

Nagyságos Tóni uraságotok csak helikopterezik, ti NER rabszolgák meg csak zötyögjetek tovább a BKV-n. Nektek csak ennyire fussa, ennyit is értek.

Aztán el ne feljtsétek majd ezért is a migránsokat anyázni.

conchita wurst 2016.10.09. 18:10:54

ásít

mi a hírértéke, hogy tóni helikopteren közlekedett egy lagziba?

ettől bugug mek orbán ?

conchita wurst 2016.10.09. 18:12:24

@ostvan1: jól átbasztak, a monostori erődben 10-15ezer ft egy kör heli kopterezés

de tóninak van 180 is, különben

Midnight Run 2016.10.09. 18:21:29

Nem tudom, miért baj ez? Inkább azt kérdezem,miért nincs a többi főmuftinak is helikoptere? Ez a nép úgyis hülye, boldogan elfogadja, ha még egy nagyot emelnek az adón, vagy levágják tovább az oktatási meg egészségügyi kiadásokat. Végül is a szalag mellé, vagy a sarkon folytatott tevékenységhez nem kell több tudás. Bőven elvannak, ha kapnak egy kis száraz kukoricát, el lehet az csendesen csámcsogni ebben a disznóólban.
Ellenzék meg nincs, mert azok is ugyanabból a kézből esznek, meg hát tartósan hülyék is. Egyébként meg a nép is lop kicsiben, ha megteheti, mi ebben szocializálódtunk. Mi a lopást nem nézzük le, csak bosszankodunk, hogy miért nem mi tesszük (és re***** mellé Cilit).

Nzoltan 2016.10.09. 18:38:12

Most akkor tómi megvette a helikoptert, vagy sem?

Valljuk be, ez egy nagyon pitiáner ügy.

koala kóla 2016.10.09. 18:41:28

@Nzoltan: min t mészárosh 500 miliárdós jachtja, az is bebizonyosodot hogy meszarozs ott volt a jachton

rajta volt

övéaféladria

Az egész balodal RETTEG Habony Árpádtól 2016.10.09. 18:56:48

@Nzoltan: Nem vette meg, de allitolag ranezett egy helikopterre, ami 1 kilometerre repult el melletuk. Es a libbantak szerint ez bizonyitek a holokauszttagadasra, es a jovobeni nepirtasra.

BiG74 Bodri 2016.10.09. 19:01:02

Megjöttek a fityisztrollok. Mi a helyzet urak, mozgósítás van?

hdnctrl 2016.10.09. 19:13:18

@Az egész balodal RETTEG Habony Árpádtól:

ha neked ezért nem fizetnek, irtó nagy seggfej vagy

ha meg igen, takarodj

Márk_Márk 2016.10.09. 19:13:30

Hát ez az írás elég szarra sikerült.

És ezzel még agyondicsértem.

Tanulság: Akinek nincs humora, ne próbáljon humoros cikket írni, mert ez az erőltetett, izzadságszagú szar lesz az eredmény.

Márk_Márk 2016.10.09. 19:16:48

@Chayenne:
"egy helikopteres út - ami legyen 1 óra hosszú, olyan 40-50 ezer ft táján megáll"
Ahogy te azt elképzeled. Ennyiből még a benzin sem jön ki.

(Bár nem tudom az ft milyen valuta, mivel ilyen rövidítést nem ismerek, max. Ft-t.)

De érdekelne a részletes számítás, hogy szerinted hogy jön ez ki.
(Valójában félmillió körül van egyébként, mai magyar forintban.)

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2016.10.09. 20:05:07

"Tónikám! Nem lehetne, hogy legalább egy hétig ne legyél hülye?"

- szétröhögtem magam. :-))

pamut 2016.10.09. 21:29:25

@conchita wurst:
megmondom én neked mi a hírértéke:

1. összevissza hazudozott róla. tudom, neked ez nem számít, de neked a fieszbűnözés és a fideszes hazaárulás se számít.

2. kevesebb a havi fizuja mint a helikopteres út oda-vissza az ukrán határ melletti megyébe. azaz nem engedheti meg magának. de mégis megteszi tehát fekete pénzei is vannak. amit persze szintén régóta tudunk hisz ú az V. ker.-i ingatlanmaffia feje is, sok egyéb bűnözése mellett. amik persze szintén nem érdekelnek téged, pontosabban: támogatod, mivel kollaboráns vagy.

koala kóla 2016.10.09. 21:44:09

@pamut: erről van vmi számítás, vagy mondta a feri?

NagyVonalakban 2016.10.09. 21:48:00

@pamut: nem fizetett az útért semmit, a neje lebarterezte...
Aztàn majd persze cserèbe Virág elvtárs egyszer fog kérni egy kis szívessèget...

pamut 2016.10.09. 21:55:28

@NagyVonalakban: a barter nem azt jelenti hogy ingyen kapsz valamit, hanem hogy nem pénzben fizetsz, ettől még az adott árú vagy szolgáltatás értéke-ára nem lesz kevesebb, ugyanúgy ki lehet fejezni pénzben.

nem mellesleg rogán végighazudta a sztorit (eleve úgy kezdte hogy simán letagadta), ezt a barteles kamu dolgot is csak ő állítja, nyilván ez is hazugság. a nejének amúgy annyi IQ-ja van mint egy fej káposztának szóval az életében nem bartelezett le semmi, nemhogy helikopterezést, különben is annak honnan van pénz milliós repkedésre?

de ha valami csoda folytán nem is lenne hazugság (de az), akkor is fizetnie kell érte. nem mellesleg érdekelne a szerződés is, mikor kik kötötték, hogy adóznak stb.

Tojglitojas 2016.10.09. 21:55:34

@conchita wurst: gondolom nem látsz különbséget egy kör monostori erdei helikopterezés és egy helikopter út nyíregyháza mellé és vissza, majd másnap ismét ugyanez (mert Tóni uraságot haza is kell hozni) között. Te agyamputált hazaáruló, hogy finom legyek. :))

pamut 2016.10.09. 21:56:26

@koala kóla:
mondta a feri, egy helikopter út oda-vissza az ukrán határ melletti megyébe amúgy annyiba kerül mint egy kifli, 20 ft sincs.

pamut 2016.10.09. 21:58:22

@NagyVonalakban:

amúgy igazad van, szerintem is sima korrupció az egész.

Rogán ingyen repked, cserébe jó zsíros állami megbízásokat ad a helikopteres fickónak, vagy valahogy másképp ellentételezi. ahogy ez szokás is balkáni koszfészkekben.

koala kóla 2016.10.09. 21:58:38

@pamut: szóval van valami, vagy semmi se nincs?

pamut 2016.10.09. 22:03:03

@koala kóla: letörne a kezed ugye ha magad keresnél rá?

"A miniszterek fizetése egységesen havi bruttó 1 101 900 forint"
www.napi.hu/magyar_gazdasag/ennyit_keresnek_a_magyar_miniszterek_es_allamtitkarok_itt_a_lista.575361.html

Ez nettó 700ezer.
A helikopter pedig a legdrágább utazási forma, annak amivel a maffiózó ment úgy tudom óránként 250 ezer a díja.
ja és ehhez még jött a luxuslimuzinos kocsikázás, meg a luxuslakosztály ott kint egy éjszakára 110e-ért.

te amúgy tényleg nem olvastál semmit, volt ezekről hír bőven.

koala kóla 2016.10.09. 22:09:12

@pamut: nem érdekel hogy te mit hallucinálsz, hanem inkább az hogy rogán mennyiért helikopterezett

nem a kacsák érdekelnek hanem a rogánék által aláírt szerződések

van ilyen?

pamut 2016.10.09. 22:15:23

@koala kóla: te komolyan ennyire kretén vagy? egy infót belinkeltem, a többire meg keress rá magad ha nem hiszed, nem vagyok a sem a dajkád sem a szolgád. egy egymilliós hétvégét helikopterrel, luxuslimuzinnal, luxuslakosztállyal egy hotelben nem engedhet meg magának egy miniszter, mert ez annyi, de inkább több mint a havi nettója. továbbá folyamatosan hazudozott az ügyben. ennyi, ha bajod van keress rá magad.

Márk_Márk 2016.10.09. 22:33:10

@pamut:
Na de ilyet mondani arról AZ emberről, aki feltalálta a digitális aláírást?
(És nem röhögte el magát közben!)
(Én azóta is ezen röhögök.)

Márk_Márk 2016.10.09. 22:34:27

@NagyVonalakban:
Az ugye megvan, hogy egy cég magáncélra nem barterezhet?
(Mert ezt adóelkerülésnek hívják, és jobb helyeken büntetnek érte, lásd pl. Amerika, Al Capone.)

Márk_Márk 2016.10.09. 22:37:26

@koala kóla:
A Rogán által aláírt szerződések elég sok mindenkit érdekelnének, az a baj, hogy a Pintér főmaffiózó vezette rendőrséget nem érdeklik. Pedig őket hivatalból kellene, hogy érdekeljék.

christophe 2016.10.09. 22:42:09

Nos,amig van kőbaltàs a boltokban,Pirèzek a hatàron,Isaura az Andy tv-ben,nem lesz semmi gond...

pamut 2016.10.09. 22:59:16

@Márk_Márk:
ja, az is csak a lopásról szólt....

Szabványok 2016.10.10. 00:04:31

@NagyVonalakban: A neje lebarterezte.
Nem értem pontosan. Most adócsalónak tartod Cilit vagy kurvának?

Márk_Márk 2016.10.10. 01:01:54

@Szabványok:
Az is-is válasz nem lehetséges?
Mert aki Rogán felesége lesz, annál az utóbbi egyértelmű.
Az elsőre meg a barterezés kelt erős gyanút.

Boost Boosted 2016.10.10. 02:30:24

Szopjon doglott lovat az osszes!:)

Kiss Árpád 2 2016.10.10. 04:52:26

@Nzoltan: nem a helikopter az ugy, ertsd mar meg, hanem az, hogy csipobol osszevissza hazudozott rola. Leszarom, hogy mivrl ment, tolem a felcsuti nasa is kolcsonozhetett volna neki NERterprise urhajot, nem erdekel. Az erdekel, hogy nyilvanvaloan hazudott rola, es perrel fenyegetozve letagadta, majd azota kussol. Fletot is elzavartuk a p...csaba amikor kiderult, hogy hazudozott. Ezekkel miert nem teszuk ezt?

NemNick 2016.10.10. 05:41:03

@Chayenne: Látom, Te is az vagy, akinek holmi tények nem homályosítják el a tisztánlátását.
1.) listaáron az adott cégnél az adott gép bérlése 330 e Ft/óra, ez két oda visszával számolva azért nem a tízezres tétel kategória. Nyilván barter, persze, Tóni meg majd a gyertyát tartja, max. így tudom elképzelni.
2.) Azt sem nagyon sikerült megugranod, hogy itt nem a te és az én adódból folyó rongyrázás a baj, hanem a csípőből tagadok+perrel feneyegetőzök kombó, amit azóta csak rontottak a kínos magyarázkodások - de azok is csak azután születtek, miután közzétehető bizonyíték is előkerült...
.
Figyu, nem kötelező fogalmatlanul kommentelni, tényleg.
Ha nem megy a szövegértés, akkor meg pláne nem.

elemes 2016.10.10. 08:29:36

@Kiss Árpád 2:

Fletót nem azért zavarta el a nép, mert hazudott, hanem mert elkezdett racionálisan kormányozni és Kádár népe sokmindent megbocsát, de azt nem, hogy gondolkodásra meg felelősségvállallásra kényszerítsék.

Az a kormány a jó kormány, amelyik átveszi a gondolkodás nehéz terhét a néptől.
Ha a kormány jóelőre gondoskodik arról, hogy a nehézségekért legyen kit hibáztatni, akkor sokáig hatalmon lesz.

Kádár népe.

Netuddki. 2016.10.10. 08:46:13

@Kiss Árpád 2: @pamut: Azt nem értem minek fárasztjátok magatokat a fidesztrollokkal? Ennyi erővel az ólban a disznóknak is magyarázhatnátok a relativitáselméletet.
Maximum annyukba szoktam néha elküldeni őket, de szóba állni velük? Tolvaj bűnözőkkel? Noooormááális?

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2016.10.10. 08:49:08

@elemes: Hehehe.. ez jó!

"Fletót nem azért zavarta el a nép, mert hazudott, hanem mert elkezdett racionálisan kormányozni és Kádár népe sokmindent megbocsát, de azt nem, hogy gondolkodásra meg felelősségvállallásra kényszerítsék."

sas70 2016.10.10. 09:04:13

A legdurvább az, hogy simán el tudom képzelni ezt, egy kormányülésnek!

darkmirjam_light 2016.10.10. 09:06:38

A felesége pedig dubajoztat.
www.borsonline.hu/celeb/nocsak-kozos-bizniszbe-fogott-sarka-kata-es-rogan-cecilia/113988

Nincs az az aprópénz, amiért le ne mennének kutyába.

elemes 2016.10.10. 10:02:05

@Kreml propaganda osztály szófiai összekötő:

azért hozzátenném, hogy NEM ÖNKÉNT kezdett el racionálisan kormányozni, hanem azért, mert elfogyott a pénz.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.10.10. 10:11:45

@HaCS: De Kóka akkor már sikeres üzletember volt. Ja, és saját helikoptere volt, amit üzletemberként vásárolt. Nagy különbség! Tóni még egy percet nem dolgozott az üzleti szférában.
Csak urizálni szeret a rohadék. Meg hazudozni amikor lebukik.

J.W. Booth 2016.10.10. 10:17:10

Egy ilyen nyílt hazudozás után a következő országokban nem mondanak le miniszterek, és egyéb vezető politikusok::

Üzbegisztán, Türkmenisztán, Kazahsztán, Fehéroroszország, Észak-Korea (ja itt nem kell, jön a légvédelmi ágyú), Orbanisztán.

Birka Magyarország.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.10.10. 10:34:28

@elemes: Ezen az alapon a mostani kormány is elkezdhetne racionálisan kormányozni. Nem kellene megvárniuk,míg Brüsszelben valaki elzárja a pénzcsapokat.

Kelly és a szexi dög 2016.10.10. 11:24:29

faszé kell ekkora magas labdát dobni a libsiknek...!?

elemes 2016.10.10. 11:52:44

@The Ghost Wolf:

Az a különös, hogy a felszínen látható nyüves dolgok (helikopterezés, habonyozás stb) meglepően hatékonyan kormányoznak, épp azért sajnálom, hogy közben a társadalmi tőkét miszlikbe aprítják. Mert arra nagy szükség lenne majd nehezebb időkben.

Például ebben az évben szeptember végével bezárólag nullszaldós a központi költségvetés:

www.portfolio.hu/gazdasag/olyan_szamot_kozolt_az_ngm_ami_kiuti_a_plafont.12.238487.html

Az EU összes tagállama közül Magyarország az, amelynek nemzeti össztermékben legjobban megmutatkozik az uniós tagság:

www.portfolio.hu/unios_forrasok/gazdasagfejlesztes/erdekel_mi_lett_volna_magyarorszaggal_a_brusszeli_penzek_nelkul.238457.html

Ezek azért elég egyértelmű dolgok, mármint a gazdaság (rövid távú) működtetését tekintve. Csak közben mégis egyre szarabbul érzem magam a rogánantalok, mészárolőrincek, habonyárpádok miatt :-(

elemes 2016.10.10. 11:55:26

@The Ghost Wolf:

...nyüves dolgok MÖGÖTT...

elemes 2016.10.10. 11:59:01

@The Ghost Wolf:

"Kóka akkor már sikeres üzletember volt."

Akkor kapargassuk meg azt a sikert :-) Magyar Bálint miniszterként nagyszerű szerződést kötött Kóka János cégével, miszerint minden iskolát el kell látni betárcsázós internettel, a szerződésben Kókáék kizárólagossátot kaptak és az árat is rögzítették évekre előre. Az elender egy közepes számítógép-összeszerelő cég volt a több tucat hasonló között. Utána már lett pénz helikopterre :-)

Szóval a sundámbundám nem fideszes találmány, ez egy ilyen ország, mikor is született az UMBULDA szó a modern magyar nyelvben? Kb a 80-as évek elején.

Márk_Márk 2016.10.10. 12:43:27

@Kiss Árpád 2:
Hát ha te is azok közt vagyok, akik Fletót elzavarták, akkor szopjál te is döglött lovat, mert akkor neked is köszönhető a Fidesz 2/3. És akkor csak kussolhatsz, mert ezeket te juttattad hatalomra.

Márk_Márk 2016.10.10. 12:45:24

@Tibi !:
"disznóknak is magyarázhatnátok a relativitáselméletet"
Ahhoz nem ártana érteni is. De gondolom, az azért neked sincs meg.

Márk_Márk 2016.10.10. 12:52:56

@elemes:
+1

Ja baszd meg, nullszaldós, mert eladják az MNB valutatartalékát a mesterségesen alacsonyan tartott forintárfolyam mellett, meg az EU-tól kapunk ezermilliárdokat.
Csak előbbi egyszer elfogy, meg az EU is gondolkozik már a pénzcsap elzárásán.

Kóka sikerét meg kapargathatod, amikor Magyar Bálint miniszter lett, már akkor milliárdos vállalkozó volt, mivel időben váltott informatikára, amikor arra még kurva nagy volt a kereslet, meg az ő cége ott volt az első internetszolgáltatók közt, ami (mármint a net) akkor még szintén elég drága volt (10 ezer Ft fölött/hó), és még a modemet sem ők adták, tehát valójában igen nyereségesen tudtak működni.

@J.W. Booth:
Szerintem pár országot azért kihagytál, itt van mindjárt az EU-tagságra ácsingózó Törökország, meg kb. a teljes Afrika és Dél-Amerika.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2016.10.10. 12:56:33

@The Ghost Wolf: csatlakozom @elemes: -hez. Kóka úr úgy vert alá a konkurenciának, hogy állami megrendelésekből felturbózott cégével nullszaldósan adta az ADSL-t, amivel tönkretette a piacon tisztességesen versenyzőket. Mindemellett a cége csak úgy volt nyereséges, hogy kapott egy kb 200 millás állami megrendelést egy programra, amely sosem készült el. Aztán eladta a cégét időben, jó áron, mielőtt bejött a válság. Szó se róla, ezzel is dolgozott, felépített egy céget, bár nem tisztességes eszközökkel. aRogán tóni még ennyit sem tett.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2016.10.10. 12:59:25

@elemes: így van. Mert előtte nem is kormányzott, hanem mindenkinek a száját betömte az államapparátusban pénzzel. Mivel volt pénz amiből mindenki kicsiben lophatott az apparátusban, ezért elemi érdekük volt hogy azért működjön. Elfogyott a pénz, el kellett volna kezdeni kormányozni és fájdalmas intézkedéseket tenni. Ennek köszönhető utána a fidesz kétharmad.

elemes 2016.10.10. 13:37:52

@Márk_Márk:

Nem-nem, az MNB tartalékok átértékelési nyereségét Matolcsy az alapítványaiba csorgatta.

Igen, az EU transzferekkel együtt lett nullszaldós, de EU transzferek korábban is voltak, oszt mégis duva hiányokat kapirgáltak össze.

"már akkor milliárdos vállalkozó volt, mivel időben váltott informatikára"

Hát, őőőő, én úgy tudom, Kóka végzős egyemistaként került az elenderhez és ott hozta össze a sulinet szerződést Magyar Bálinttal és lett igazgató. Lehet, hogy már egyetemistaként milliárdos vállalkozó volt, mert egyébként rendkívül intelligens.

98-ban betárcsázós netre ötéves szerződést kötni kifejezetten az ÜGYES kategóriába tartozik, még inkább ügyes az, hogy egy látványosan meredeken csökkenő árszintű szektorban sikerült rögzített árú szerződést kötni. Ha nem én lettem volna a finanszírozó (adófizetőként), akkor elismerésre méltó teljesítménynek nevezhetném -- kb mint Rogán Tóni letelepedési kötvényes bizniszeit.

elemes 2016.10.10. 13:42:10

@elemes:

jav: árolyamnyereségét. Az átértékelési nyereséget nem lehet csorgatni sehova.

n3spr3ss0 2016.10.10. 14:56:48

@Chayenne: Maradjunk annyiban,hogy tíz perc 40000 Ft.

cardiobascuralis 5 2016.10.10. 14:59:19

@elemes:
Nézd már meg Kóka életkorát...

pamut 2016.10.10. 15:42:23

@Tibi !: valahol igazad van, de ha meg nem teszünk semmit akkor a hazugságaik válnak kizárólagos véleményekké ezeken a felületeken (pont ez is a céljuk), amiket ha eleget ismételnek, szajkóznak (márpedig teszik) akkor az átlag olvasót teljesen manipulálhatják.

Márk_Márk 2016.10.11. 02:06:58

@elemes:
Mondjuk az, hogy kicsit kevered az éveket?
Kóka 1994-től már vezető volt az Elendernél, a Sulinet-pályázatot meg 1997 végén írták ki.

elemes 2016.10.11. 07:35:35

@Márk_Márk:

Megnéztem, érdekes módon van egy (rövid) életrajza a wikin ( bár elég szűxavú), 94-ben, 22 éves korában lépett be az elenderhez projektmenedzsernek (ekkor lehetett harmad vagy negyedéves egyetemista) és 96-tól lett főnök és 97-ben kötötték a lenyűgözően előnyös (vagy az én szempontomból elképesztően béna) sulinet szerződést.

A sulinethez annyit tennék hozzá, hogy nem csupán az oktatási minisztériumtól akasztottak le egy talicska pénzt (azzal, hogy egy negatív árindexű szektorban öt évre előre rögzített árakban állapodtak meg), hanem a Matávtól is, amely 97-ben kezdte promótálni a 64 kbps ISDN vonalakat és meglehetősen nagyvonalú szerződéssel támogatta meg az Elendert mint legsikeresebb üzletszerző partnert.

Aztán 98-ban kijöttek az első megfizethető ADSL chipsete (bár ezt sem a matáv, sem a minisztérium, sem az elender nem láthatta előre) de a matávval kötött szerződés nyomán tovább gördült az ISDN szekere, és 2003-ban még mindig az iskolák 90%-ban ISDN volt (nekem otthon már ADSL).
süti beállítások módosítása